Skip to main content

Välkommen till Helsingborg & Drömljus den 15/2

Passa på att följa med och få en exklusiv guidning och upplevelse av Nordens mest påkostade Ljusfestival – Drömljus. Vi kommer att bli guidade av Josette Dahlin, som har haft det kreativa ansvaret för samtliga ljusinstallationer. Hon är landskapsarkitekt/ljusdesigner och sitter som spindeln i nätet inom trygghet, levande stadskärna och belysning i Helsingborgs stad.

Drömljus är ett ljus- och ljudevenemang som under 9-18/2 förvandlar parker, gator och torg i Helsingborg till inbjudande och minnesvärda mötesplatser. Bland konstverken utmärker sig Marie-Jeanne Gauthé fasadprojicering på Rådhuset, Severine Fontaines enorma glödlampor i Stadsparken och Skullmappings lekfulla och interaktiva installationer, och mycket mer…

Grundfundament bygger på tillgänglighet, trygghet och hållbarhet. Ungefär en tredjedel av installationerna är permanenta. Drömljus engagerar och evenemanget har vuxit fram i nära samarbete med invånarna, fastighetsägare, företag och föreningsliv. Att några av de nya spektakulära installationerna kommer att få ett liv i staden även efter Drömljus är speciellt roligt.

 

Program

kl. 14:30 Buss från Köpenhamn (exakt plats meddelas senare)

kl. 14:50 Påstigning i Malmö (exakt plats meddelas senare)

kl. 16:00 Ankomst Helsingborg, vi möts på Good Morning+ Hotell, Gustav Adolfs gata 47. Josette Dahlin presenterar Drömljus. Det finns tid för lite mingel med lätt matbit (sandwich) & kaffe/te.

kl. 17:15 Start guidad tur med Josette av Lighting Metropolis installationerna samt Drömljus festivalen.

kl. 20:00 Ankomst Sundstorget och slut på guidning. Bussfärd hem.

 

-Resan, inklusive sandwich med kaffe/te, är gratis för alla deltagare

-Det finns max 50 platser, så det är först till kvarn som gäller

-För mer info om festivalen gå till www.dromljus.se

-Läs mer om demoprojekten i Helsingborg här.

 

Leave a Reply