Skip to main content

Möte om Architainment!

Datum/Tid
2016-02-04
17:00 - 21:00


Årets första möte med SYDJUS torsdagen den 4 februari. Mötet kommer att gå på temat ”Architainment”, effektbelysning med syfte att lyfta fram, komplettera eller förändra en befintlig fasad, plats eller objekt. Mötet kommer att innehålla både en teoretisk och praktisk del. Vi börjar mötet med ett föredrag av Per Sundin, en av Sveriges främsta ljusdesigner, både för scen, TV och teater och för Architainment. Därefter får vi en presentation av SGMs produkter som avslutas med en workshop där vi får möjlighet att själva klämma och känna på utrustningen.

Fasad Stadshuset 10dec2009sm

Program:

17.00     Samling hos Live Media Group på Russgatan 5, Malmö

17.10     Per Sundin, Sundin Designers. ”Entertainment och Architainment”

18.10     Servering av buffé på stående fot

19:00     Karl Grönvall, Live Media Group.

19.15     Mikael Uddh, SGM Skandinavien AB.

19.45     Workshop med SGM armaturer

21:00     Avslutning

 

Datum:                 4 februari 2016

Plats:                    Russgatan 5, Malmö

Pris:                      150 kr för medlem, 300 kr för icke medlem.

Transport:            Ingen gemensam transport, vi ses på plats.

 

Sista anmälningsdag: 1 februari. Anmäl dig gärna tidigare, det underlättar vår planering.

Vid återbud senare än den 1 februari faktureras full avgift.

Återbud meddelas till Rolf Tallberg (se adress nedan).

Anmäl dig nedan. Ange om faktura eller om vegetarisk kost önskas.

Du får automatisk bekräftelse på din anmälan.

Kontaktpersoner:
Rolf Tallberg: rolf.tallberg@glamoxluxo.com
Bertil Göransson: bertil.goransson@luxera.se

Styrelsen för Sydljus hälsar alla hjärtligt välkomna!

 

Per Sundin, Sundin Designers

Per började med ljusdesign inom teatervärlden i slutet på 70-talet och har sedan dess jobbat med ljusdesign både inom teater, TV, film, event och arkitektur. Han har varit ansvarig ljusdesigner på SVT under slutet av 90-talet och början på 2000-talet. Sedan 2005 driver han sin egen designstudio, Sundin Designers, med inriktning på ljusdesign för TV, teater och arkitektur. Några projekt han varit ansvarig för är bl.a. Eurovision Song Contest (2000 samt 2001-2005), Nobel Prize Award & Banquet 1997-2015 och Tomas Ledins Showtime på Rondo. Han har även gjort ljusdesign för ett antal större fasader såsom Garantibank Istanbul, Stockholms Stadshus, H&M och Park Bulvar i Baku Azerbajdzjan.

Per kommer att dela med sig av sina erfarenheter av ljusdesign inom området Architainment och visa upp bilder från några olika projekt han varit ansvarig för.

Konserthuset_1 copy Ing_bank

SGM Light A/S

Sedan starten 1975 har SGM samlat på sig mer än 35 års erfarenhet av strålkastare för underhållningsindustrin. Med fokus på innovation och ny teknik har SGM skapat en av världens mest erfarna utvecklingsavdelning och på kort tid har SGM vuxit till en stor global aktör i underhållningsbranschen.

För segmentet Architainment har SGM ett antal produkter. Bl.a. G-spot som är den första moving light armaturen för utomhusbruk, den är klassad IP65, och dess lillebror G1-beam, också IP65. SGM har även en hel serie av washlight armaturer med olika linser, storlekar och konfigurationer som är tänkta för infärgning av fasader.

G_SpotWater_web AFLighting_2

Live Media Group

Live Media Group startades i september 2007 av personer med gedigen erfarenhet av upplevelseindustrin från olika företag och konstellationer. Organisationen täcker samtliga teknikbehov hos kunderna samt att tillhandahålla en hög kompetens inom huvudområdena ljus-, ljud-, bild- och scenproduktion.

Företagets helhet sträcker sig från stora utomhusscener med ljud- och ljusanläggningar, till bildlösningar och kameraproduktioner, alltid med kunskap och engagemang.

ESC_EuroVillage_2013 ESC_EuroVillage_2013_02

Anmälan

Anmälning öppnar snart