Skip to main content

Välkommen till Lokstallarna Studio och föredrag om riggteknik

Datum/Tid
2016-06-22
16:30 - 21:00


Lokstallerna 23

Vårens sista möte innan sommaren är ett studiebesök på Lokstallarna Studio i Malmö och ett föredrag om riggteknik med Pontus Friberg.

Lokstallarna Studio är lokaliserad i SJs gamla lokstallar i Kirseberg. Där lok och järnvägsvagnar förr huserade finns idag ett antal företag som levererar olika tjänster till film, event, kultur och broadcastingstudio. Tjänsterna är allt från dekorsnickeri, ljudteknik, kostymuthyrning, riggteknik, inspelningsstudio, till utbildningar inom scen och event. Som ett komplement finns det även Malmös första Street Food vagn i lokalerna.

ESC2013 20 ESC2013 24

Riggteknik med Pontus Friberg. Pontus är en av Sveriges få utbildade riggers som har kunskap och erfarenhet av att göra infästningar(flygpunkter) för ljud och ljusteknik i alla Sveriges arenor. I arbetet ingår inte bara att sätta en flygpunkt där ljud eller ljusteknikern vill ha den utan även att göra beräkningar på belastningar för att det skall vara säkert. Pontus har arbetat med många av de stora arrangemangen i Sverige bl.a. Håkan Hellström på Ullevi, Melodifestivalen, Malmöfestivalen och utländska produktioner såsom Volbeat, Rammstein och Iron Maiden. Vi kommer få en liten inblick i vad det innebär att ansvara för flygpunkter som lyfter upp 65 ton utrustning i taket på en arena.

SM-FoodTrucke

Mötet och vårsäsongen avslutas med en enklare måltid från Sveriges bästa Foodtruck 2016, Nordic Street Food! Pernilla Elmqvist och Jens Almgren driver företaget tillsammans och det var den första Street Food-trucken som rullade ut på Malmös gator. Köket dom bjuder på är modernt nordiskt.

 

Datum:  22 juni 2016

Tid:    16:30

Plats: Lokstallarna Studio, Södra Bulltoftavägen 51, Malmö.  https://sites.google.com/site/lokstallarnastudios/learn-more Kör in genom grindarna och håll rakt fram tills du passerat alla byggnaderna. Håll till höger efter den sista byggnaden. Forsätt rakt fram och in till höger mellan två byggnader.Lokalen ligger i den högra byggnaden som du passerat. Ingång är runt hörnan till höger. Parkera på den skyltade parkeringsplatsen rakt fram.

Pris:  100:- för medlem, 250:- för icke medlem.

Transport: Ingen gemensam transport, vi ses på plats.

Sista anmälningsdag: 21 juni

 

Program:

16:30  Samling samt information från styrelsen

16:45  Presentation av Lokstallarna Studio

17:00  Kort presentation av de olika företagen som huserar i lokalerna

17:15  Rundvandring i lokalerna

18:30  Föreläsning: Riggteknik med Pontus Friberg, XLNS Rigging

19:30  Street Food förtäring!

21:00  Avslutning

 

Vid återbud senare än 21 juni faktureras full avgift.

Återbud meddelas till Rolf Tallberg,

Kontaktpersoner:

Rolf Tallberg: rolf.tallberg@glamoxluxo.com

Bertil Göransson: bertil.goransson@luxera.se

 

Styrelsen för Sydljus hälsar dig hjärtligt välkommen.

Anmälan

Anmälning öppnar snart