Skip to main content

Datum/Tid
2020-09-17
17:00 - 22:00


Välkommen till en varierad kväll med visning av belysningen på Clemenstorget och Bantorget i Lund, Ljuspriset 2020 med bland annat Arcam i Härryda och övriga 11 nominerade, årsmöte samt middag på Grand Hotel i Lund.

 

Med anledning av den rådande pandemin har vi fått flytta årsmötet till i höst och förutom ett fullspäckat program i Lund, kommer det även finnas möjlighet att följa mötet på Grand Hotel, digitalt på distans.

 

Clemenstorget

Lund har fått en ny entré. Det ombyggda Clemenstorget bjuder in Lundabor och resenärer med en öppnare yta, nya sittmöbler, lekpaviljonger och spetstak. Nya Clemenstorget är både en plats för att ta dig vidare och en plats där du vill stanna. Det är Etapp 1 på Clemenstorget som nu är färdigbyggd och ombyggnaden är en del av förnyelsen av Lund C. Nästa etapp av Clemenstorget kommer att göras i samband med att Lund C och stationsområdet byggs om.

 

Bantorget

Ett torg som med ny vattenkonst och belysning, omsorgsfullt lagd gatsten och härliga sittplatser tagits till Lundabornas hjärta. Torget har blivit en grön oas i stadsvimlet som knyter ihop stationsområdet med övriga stadskärnan. Bantorgets omdaning stärker mötet med verksamheterna kring torget. Tydliga rörelsemönster har tillskapats och inbjudande vistelseytor har lagts till. Den nya möbleringen ger god funktion och skönhetsvärden som knyter an till platsens historiska arv och fontänen utgör ett vackert blickfång som kopplar ihop platsen med övriga stadskärnan.

 

Ljuspriset 2020

I årets omgång av Svenska ljuspriset är 12st intressanta projekt nominerade.  Ett är Arcam i Härryda som presenteras mer ingående av Tobias Olsson, Sweco, som varit med som ljusdesigner. De andra 11st projekten presenteras kort av Ingvar Eriksson, jurymedlem för Sydljus.

 

Arcam EBM

Arcam EBM är en världsledande tillverkare av 3D-skrivare för metall­produkter. Deras speciella sintringsteknik där metall smälts samman under en elektronstråle är utgångspunkten i lokalernas övergripande gestaltningskoncept, Metamorfos. Metamorfos är ledordet även för belysningskonceptet som, bl a använder varierande färgtemperaturer. Ljuset och byggnaden smälter ihop genom ett logiskt samspel av kallare ljus på vertikala ytor och varmare närmast människorna. Belysta vertikaler och integrerat ljus i inredningen skapar en dynamisk variation i ljussättningen. Belysningskonceptet är en helhetsupplevelse ända från parkeringen och vägleder besökaren med en variationsrik och intresseväckande ljusmiljö genom lokalen där viktiga blickpunkter och funktioner i inredningen lyfts fram med hjälp av ljus

 

Mer info samt årsmöteshandlingar kommer framöver på hemsidan.

 

Varmt välkomna!

Program

17:00 Välkommen och genomgång av kvällens och kommande aktiviteter

17:15 Årsmötesförhandlingar, Ingvar Eriksson, Sydljus

18.30 Ljuspriset 2020, Arcam i Göteborg, Tobias Olsson, Sweco

19.00 Ljuspriset, övriga 11 nominerade, Ingvar Eriksson, Ljusprisjuryn

19.30 Årsmötesmiddag

21.00 Bantorget i Lund, Clara Lundqvist, Lunds Kommun

21.30 Clemenstorget i Lund, Mikael Andersson, Lunds Kommun

22.00 Preliminärt avslut

 

Datum:
17 september 2020

Plats:

Grand Hotel, Bantorget 1, Lund

Pris:

Medlem 100:-, Icke medlem 250:-, Deltagande på Årsmötet är kostnadsfritt.

Deltagande på distans för mötet på Grand Hotel är kostnadsfritt.

Sista anmälningsdag: 13 september.

Anmäl dig gärna tidigare, det underlättar vår planering.

Antalet platser är maximerat till 50st pga rådande pandemi.

Känner du dig inte frisk, stanna hemma, men du är välkommen

att följa mötet på distans via digital uppkoppling via Skype.

Återbud meddelas till Rolf Tallberg (se adress nedan).

Anmäl dig nedan, och ange om du kommer delta på plats eller distans.

För distansdeltagare, skickas senare ut en länk för uppkopplingen.

Du får automatisk bekräftelse på din anmälan.

Kontaktpersoner:
[Rolf Tallberg: r.tallberg51@gmail.com] [Ingvar Eriksson: eriksson.ingvar@gmail.com]

Styrelsen för Sydljus hälsar alla hjärtligt välkomna!

Anmälan

Anmälning öppnar snart