Välkomna till medlemsmöte på Marinpedagogiskt Center i Malmö

Datum/Tid
2018-06-12
16:30 - 20:30


Välkomna till medlemsmöte –

Visning av Marinpedagogiskt Center i Malmö

och föreläsning ”Breathing Color” av ljuskonstnär Ulla Ridderberg

 

 

Datum/Tid

2018-06-12

16:30-20:30

 

mu2mu1

 

Välkommen till medlemsmöte med Sydljus! Som en av de första vuxengrupperna får vi en specialvisning i Marinpedagogiskt Center i Malmö av den nya lokalen och av deras verksamhet, som hittills främst riktar sig mot skolor under ordinarie öppettider 8-16. Marinpedagogiskt Center bedriver även en öppen verksamhet, som har till syfte att väcka intresse och engagemang för havet och då specifikt Öresunds fantastiska marina miljö och natur hos en bred publik.

Marinpedagogiskt Centers byggnad är ritad av Rasmus Rodam (då på Nord Architechts i Köpenhamn). Invändigt ges byggnaden ett ljus och lätt intryck med stora fönsteröppningar, interiöra glasväggar och dagsljusinsläpp uppifrån via spännande taklösningar. Under mörkare timmar finns en utomhusbelysning i marken vilket ger upplevelsen av att taket svävar. Belysningen är utförd av Sweco, som har en representant på plats för att svara på frågor.

 

På plats får vi därefter föreläsningen ”Breathing Color” av konstnären Ulla Ridderberg, som utfört ett antal offentliga ljusgestaltningar för publika platser och i offentlig miljö. Hon deltar även i temporära ljusutställningar som Beepart Light Festival i Litauen, och var en av deltagarna i Dark Light Poetry som Sydljus anordnade under ”Österlen lyser” i november 2017. Ulla Ridderbergs arbeten spänner över ett brett register av spännande ljusinventioner som har sitt ursprung i scenografins värld. Hon beskriver själv föreläsningen som reflektioner utifrån ett konstnärligt synsätt och med utgångspunkt från egna konstnärliga arbeten med ljus i stadsrum.

Breathing Color 4

 

Därefter räknar vi med uppehållsväder så att vi kan promenera till Kallbadhusets restaurang för att äta middag. Det går även bra att ta sig dit via cykel eller bil. Promenaden tar cirka 25 minuter.

 

Program:

16.30             Vi möts utanför Marinpedagogiskt center på Ribersborgsstigen (strax söder om Handikappbadet)

16.30-17.30  Marinpedagogiskt center –visning av verksamheten och lokalen

17.45-18.30  Föreläsning ”Breathing Color” av Ulla Ridderberg

18:30             Promenad från Marinpedagogiskt center till Kallbadhuset (tar ca 25 min)

19.00             Middag på Ribersborgs kallbadhus

20.30             Avslut och hemfärd

 

Datum:
12:e
 juni 2018 kl 16.30

Plats:
Marinpedagogiskt Center, Malmö

Pris:
150kr för medlem.
300 kr för icke medlem.
50kr för studentmedlem.

Sista anmälningsdag: 10:e juni. Anmäl dig gärna tidigare, det underlättar vår planering. Vid återbud senare än den 10 juni faktureras full avgift.

Återbud meddelas till Rolf Tallberg (se adress nedan).

Anmäl dig nedan. Ange nedan under ”kostavvikelse” om du önskar lax eller hamburgare till middag, samt om speciell kost önskas.

För företagsmedlemmar finns möjlighet till faktura, avgift tillkommer.

Du får automatisk bekräftelse på din anmälan.

Kontaktpersoner:
Rolf Tallberg: r.tallberg51@gmail.com
Joanna Thede: joannathede@gmail.com

 

Styrelsen för Sydljus hälsar alla hjärtligt välkomna!

 

IMG_7582